ovsené vločky, kaše part 1

25. srpna 2013 v 20:42 | Lola |  food I eat when I actually can eat
Ovsené vločky - kto ich nemá rád? Ja by som ich mohla jesť od rána do večera. Ovsená kaša ako raňajky, môžete ju jesť ako dezert spolu s ovocím... Ja sa jej však vyhýbam jednoducho preto lebo ovsené vločky majú veľa kalórií a sacharidov. Síce tých dobrých ale ja a sacharidy proste niesme kamaráti a asi nikdy nebudeme. (Dobré sacharidy v skratke sú tie komplexé ktoré sa uvoľňujú postupne, niesme po nich hneď hladné a nerobia veľké výkyvy cukru v krvi) Ale občas sa ňou rada odmením a poteším.
Moje obľúbené sú tieto Na 100gramov obsahujú 355kcal, 13g bielkovín, 62,5g sacharidov, 6.2g tuku a 1.3g vlákniny
"Ovsené vločky sú hodnotné predovšetkým pre svoj obsah bielkovín, minerálnych látok, vitamínov skupiny B, vápnika, železa, fosforu a lecitínu. Majú priamy vplyv na trávenie, chránia nás pred ochoreniami hrubého čreva, ale aj pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a ischemickou chorobou srdca. Ovos obsahuje rozpustnú aj nerozpustnú formu vlákniny. Obe formy sú dôležité pre správnu funkciu čriev a podporujú peristaltiku čriev."
Ako ich jesť? V podobe ovsenej kaše, ako cereálie, do rôznych koláčov...
V týchto článkoch vám budem pridávať vlastné recepty s ovsenými vločkami.


Ovsená kaša I- základný recept na kašu
3pl ovsených vločiek dáme do malej panvice a jemne opražíme. Dávame pozor aby sa nepripálili. Potom zalejeme horúcou vodou 0.5cm nad okraj vločiek. Nemiešame a necháme variť. Po celý čas ich nechajte tak a keď vidíte, že nezostáva žiadna voda, až potom kašu zamiešajte. Ak sa vám zdá že sú vločky ešte tvrdé môžete priliať vodu a povariť. Keď je kaša hotová dáme ju do misky a zmiešame s jogurtom alebo zalejeme mliekom. Môžete pridať škoricu, vanilku, lyžicu cukru alebo medu, čerstvé alebo sušené ovocie, rôzne semienka a oriešky, kúsok čokolády... Moja obľúbená je so škoricou, chia, drobným ovocím a polovičkou banánu na vrchu. Yum♥ škoda že to tak často nemôžem jesť.

Ovsená kaša II
Do panvice prisypeme ovsené vločky a zaleje mliekom. Uvarenú kašu dáme do zapekacej misky a pečieme 10-15minút pri 200 stupňoch. Po upečení je kaša krásne krémová. Dochutíme podľa chuti.
čoskoro vám pridám ďalšie dobré rady na chudnutie, keep calm and lose weight♥ -Lola
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 skinny-proana skinny-proana | Web | 25. srpna 2013 v 21:45 | Reagovat

Zkoušela si něco z toho? Já je nesmím, ale určitě budou výborné. :)

2 Ko Ky Ko Ky | Web | 25. srpna 2013 v 21:46 | Reagovat

ovesná kaše musí být dobrá:)jen je škoda,že já si jí nedávám ze zdr.důvodů

3 Barbora Barbora | Web | 25. srpna 2013 v 21:47 | Reagovat

Mňaaaaam, hned bych si je dala :D máš úžasný blog, nespřátelíme ? :)

4 Lola Lola | Web | 25. srpna 2013 v 22:10 | Reagovat

[1]: áno skúšala. sú to moje recepty aj som ich sama písala, nieje to nič okopčené ;) neviem či by to bola pre mňa škoda že ich nesmiem alebo šťastie lebo by som ich konečne prestala jesť :D

5 Eve* Eve* | E-mail | Web | 26. srpna 2013 v 9:17 | Reagovat

Miluju ovesné kaše na všechny způsoby. :)

6 Coco Coco | Web | 26. srpna 2013 v 10:27 | Reagovat

aj ja milujem ovsenú kašu:3 ale tie kalórie:/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama